Deelnemers

Kwekerij Zeelenberg, staat bekend om haar enorme collectie aan fuchsiastekken (1200 soorten) en een ruim assortiment aan pelargoniums. En zij zijn nu voor het eerst op onze plantenmarkt aanwezig! Maak alvast kennis met deze kwekerij op hun website.

de vlierenKwekerij De Vlieren
De Vlieren staat bekend om hun ca. 600 soorten door henzelf gekweekte vaste planten. Ook hebben ze een ruim assortiment aan siergrassen, heester, bos- en haagplantsoen, bomen (laan-,fruit- en lei), rozen (etc.) om uw tuin/border/terras verder aan te kleden. Zoekt u een bepaalde plant? Kijkt u dan eens in het assortimentsbestand, daar vindt u een groot aantal planten/bomen/hagen die wij kunnen leveren en mee kunnen nemen naar Neerijnen. www.devlieren.nl.

Dependens, dé kwekerij voor bijzondere, gewone planten en bomen.
Al vele jaren zijn zij bezig met het vermeerderen, kweken, verhandelen, leveren, van en informeren over : bomen, heesters, vaste planten, bosplantsoenen, coniferen, fruit, rozen….. Dit doen zij op biologische grondslag, geen chemicaliën, geen kunstmest en wel samenwerken met de natuur. Kortom, voor de complete groeninvulling van de buitenruimte, park of tuin, bent u bij Dependens aan het goede adres. www.dependens.nl.

Van Elst hemerocallis kwekerij
De Hemerocallis heet ook wel daglelie, omdat elke bloem slechts één dag bloeit. In de ochtend gaat de bloem open en de volgende dag is zij verwelkt. Gelukkig geeft een plant vele bloemen zodat je toch wekenlang plezier hebt van een daglelie. De vroege Hemerocallis bloeit in juni, de middelvroege in juli en de late in augustus.
Door slim aan te planten, kun je de hele zomer bloeiende daglelies hebben.

De Sterappel
Biologische Hoogstamfruitboomkwekerij uit Varik. De Sterappel heeft appels, peren, pruimen en kersen in het assortiment; in totaal meer dan 120 verschillende soorten oude rassen waaruit u kunt kiezen. www.desterappel.nl.

Hostakwekerij Groene-woud
Wil je exclusieve hosta’s in je tuin, kleine/grote breng dan ben je bij de Hostakwekerij Groene-Woud uit Sint-Oedenrode aan het goede adres. Voor deze kleine kwekerij gaat kwaliteit boven alles. Een Hosta is een dankbare plant: winterhard, prachtige opvallende bladeren, bloeien van midden tot eind zomer, weinig onderhoud en  een enorme sierwaarde ineen  pot op je terras of balkon, maar ook in de border als bodembedekker.

Tuinjoop
Joop Reichenfeld verkoopt kruiden, (wilde) groente, (eetbare) bloemzaden en zelfgemaakte, natuurlijke kruidenproducten. Zie de website.

IMG_20070522_10

De Rozenkwekerij v.o.f.
De beste rozen voor uw tuin vindt u bij De Rozenkwekerij in Deil. Wat voor rozen u ook zoekt: romantische oude rozen; heerlijk geurende rozen; rozen in bijzondere kleuren of strepen; opvallende moderne rozen; Engelse rozen van David Austin; Buisman rozen van Nederlandse bodem. Lage rozen, hoge rozen of stamrozen. Het is niet mogelijk om alle type rozen uit het assortiment mee te nemen, maar een mooie collectie uit het assortiment zal op deze markt worden aangeboden. www.tolkonline.com/derozenkwekerij/index.html.

Groencentrum ’t Betuwe hoekje
Een kwekerij van groenbijvende klimplanten en orangerie kuipplanten. http://www.kwekerijbetuwehoekje.nl 

NIEUW!!!!!!
Lingehof
uit Ochten. Tuin- en woondecoratie met doe-het-zelf pakketten voor sedumdaken zoals sedummatten en sedumcassettes. Hoe mooi is het dat we met sedumdaken meehelpen aan het milieu en onze ecologie. Begin eenvoudig op je schuur of het kippenhok. Je vangt regenwater op, trekt insecten aan en je werkt mee aan een gezonde leefomgeving. Ook kruiden, bepaalde mossoorten en gras zijn goed bruikbaar op een groen dak. Zie website.

Paddestoelenrijk, uit Rossum. Deze biologische kwekerij kweekt 9 verschillende soorten paddestoelen en verkoopt daarnaast nog 9 soorten van collega-telers en 5 tot 10 soorten (afhankelijk van het seizoen) wilde paddenstoelen. Neem een kweekbaal mee naar huis om zelf je eigen paddestoelen te kweken. Hoe leuk is dat? Lees meer op https://paddenstoelenrijk.nl

www.opentuinagenda.nl