Deelnemers

Kwekerij Zeelenberg, staat bekend om haar enorme collectie aan fuchsiastekken (1200 soorten) en een ruim assortiment aan pelargoniums. En zij zijn nu voor het eerst op onze plantenmarkt aanwezig! Maak alvast kennis met deze kwekerij op hun website.

Kwekerij Artisan is een orchideeënkweker die orchideeën levert van superieure kwaliteit met de hoogste bloeigarantie, veel takken en veel bloemen!  Zij zien het telen van Phalaenopsis als een ambacht.

de vlierenKwekerij De Vlieren
De Vlieren staat bekend om hun ca. 600 soorten door henzelf gekweekte vaste planten. Ook hebben ze een ruim assortiment aan siergrassen, heester, bos- en haagplantsoen, bomen (laan-,fruit- en lei), rozen (etc.) om uw tuin/border/terras verder aan te kleden. Zoekt u een bepaalde plant? Kijkt u dan eens in het assortimentsbestand, daar vindt u een groot aantal planten/bomen/hagen die wij kunnen leveren en mee kunnen nemen naar Neerijnen. www.devlieren.nl.

Dependens, dé kwekerij voor bijzondere, gewone planten en bomen.
Al vele jaren zijn zij bezig met het vermeerderen, kweken, verhandelen, leveren, van en informeren over : bomen, heesters, vaste planten, bosplantsoenen, coniferen, fruit, rozen….. Dit doen zij op biologische grondslag, geen chemicaliën, geen kunstmest en wel samenwerken met de natuur. Kortom, voor de complete groeninvulling van de buitenruimte, park of tuin, bent u bij Dependens aan het goede adres. www.dependens.nl.

De Sterappel
Biologische Hoogstamfruitboomkwekerij uit Varik. De Sterappel heeft appels, peren, pruimen en kersen in het assortiment; in totaal meer dan 120 verschillende soorten oude rassen waaruit u kunt kiezen. www.desterappel.nl.

Hostakwekerij Groene-woud
Wil je exclusieve hosta’s in je tuin, kleine/grote breng dan ben je bij de Hostakwekerij Groene-Woud uit Sint-Oedenrode aan het goede adres. Voor deze kleine kwekerij gaat kwaliteit boven alles. Een Hosta is een dankbare plant: winterhard, prachtige opvallende bladeren, bloeien van midden tot eind zomer, weinig onderhoud en  een enorme sierwaarde ineen  pot op je terras of balkon, maar ook in de border als bodembedekker.

Uit de knop
Uit de knop is ontstaan door Sandra Kruijdenberg haar enorme passie en liefde voor bloemen en groen. In de jaren heeft Sandra in geheel eigen stijl de technieken van het vak geleerd en is de trotse en kersverse eigenaar van Uit de Knop. Zij geeft workshops en maakt bloemstukken op aanvraag. De website is nog in de maak, maar op haar Facebook-pagina worden een paar concepten gepresenteerd zoals bloemstukken voor binnen- en buiten. Uit de Knop maakt prachtige bloembakken in allerlei formaten. Deze bloemist weet de bakken zo in te richten dat elke creatie een mini-tuintje is, passend bij het seizoen. Er zijn creaties voor binnen en buiten.

De Leeuwen Acker
De ambachtelijke kaarsenmakerij en zorgboerderij uit Rumpt, met een groot maatschappelijk doel voor mensen met alle vormen van beperking(iedereen), staat op de markt met snij zonnebloemen.

Tuinjoop
Joop Reichenfeld verkoopt kruiden, (wilde) groente, (eetbare) bloemzaden en zelfgemaakte, natuurlijke kruidenproducten. Zie de website.

IMG_20070522_10

De Rozenkwekerij v.o.f.
De beste rozen voor uw tuin vindt u bij De Rozenkwekerij in Deil. Wat voor rozen u ook zoekt: romantische oude rozen; heerlijk geurende rozen; rozen in bijzondere kleuren of strepen; opvallende moderne rozen; Engelse rozen van David Austin; Buisman rozen van Nederlandse bodem. Lage rozen, hoge rozen of stamrozen. Het is niet mogelijk om alle type rozen uit het assortiment mee te nemen, maar een mooie collectie uit het assortiment zal op deze markt worden aangeboden. www.tolkonline.com/derozenkwekerij/index.html.

Groencentrum ’t Betuwe hoekje
Een kwekerij van groenbijvende klimplanten en orangerie kuipplanten. http://www.kwekerijbetuwehoekje.nl 

Ger Pekel met unieke nestkastjes >> is helaas in 2019 niet van de partij. In 2020 weer aanwezig.
nestkastje vogelhuisje-1

www.opentuinagenda.nl