Lionsclub

LC Rivierenland in de Betuwe

Lionsclub Rivierenland komt twee maal per maand bijeen. Onze uitvalsbasis is momenteel de Leidsche Hoeven in Tricht. Op de eerste dinsdag is er om 18.30 uur een maaltijdbijeenkomst op een vaste locatie in de Betuwe. Ook wordt de eetbijeenkomst meerdere keren per jaar op andere locaties verzorgd (o.a. het kerstdiner). Op de derde dinsdag van de maand is er om 20.00 uur een bijeenkomst met een spreker afkomstig uit de eigen club of van buitenaf. De bijeenkomsten duren twee uur. Twee keer per jaar is er een vergadering waar de clubzaken uitgebreid worden besproken: de voor- en najaarsvergadering. In  de zomermaanden juli en augustus houden we de bijeenkomsten bij één van de leden thuis.

Lions Club (LC) Rivierenland was de eerste gemengde (mannen en vrouwen) Lionsclub in de Betuwe en is opgericht in 2005. In alle opzichten een jonge, dynamische club zonder vastgeroeste patronen waar jong en ouder welkom is om lid te worden als hij/zij de clubdoelstellingen onderschrijft.

SAM_0706

Centraal staat het onderlinge contact van de leden en het voorbereiden en uitvoeren van projecten en activiteiten om daarmee geld in te zamelen. De Stichting Activiteiten LC Neerijnen Rivierenland beheert de gelden die bestemd zijn voor charitatieve doeleinden. Deze gelden zijn door de clubleden in de loop der jaren verdiend c.q. ingezameld door middel van diverse projecten en activiteiten, zoals de jaarlijkse appel/perenpluk in september en de wijnverkoop het hele jaar door.
De tentoonstelling en activiteiten rondom het project Bali voor Bali in het Stroomhuis in Neerijnen november 2011 waren een groot succes. Zo ook het Middeleeuws festival in mei 2012 en het Bruegel festival in mei 2014 op het kasteel Neerijnen.
Zowel in 2013 als in 2014 waren we als Lions actief bij Bolderburen in Culemborg in het kader van NLDoet.

Slot 1