Plantenmarkt

De Plantenmarkt is op 11 juni 2022 van 10:00 tot 16:00 uur op het voorplein van Kasteel Neerijnen.

Op vele plekken in Nederland worden in deze periode van het jaar voorjaarsmarkten gehouden met bloemen en planten. Het is inmiddels voor het achtste jaar op rij dat deze markt op het unieke plein voor kasteel Neerijnen in de Betuwe wordt georganiseerd.
Het accent van deze markt ligt op vaste planten, kruiden en fruitbomen, waarvan een groot aanbod aan biologisch geteelde planten.  De organisatie streeft naar een zeer gevarieerd aanbod door kwekers aan te trekken met ieder hun eigen specialiteit, zoals kruiden, dahlia’s, oude rassen hoogstamfruit, hosta’s, orchideeën, etc.
Daarnaast kunt u genieten van een kop verse koffie of thee met heerlijke huisgemaakte taarten!

20130518_05Heesters, vaste planten, kuipplanten en kruiden
Een grote collectie aan hortensia’s, rozen, buddleja’s, vaste perkplanten, siergrassen en exotische planten (banaan, vijg, olijf) en nog veel meer treft u op deze markt aan. Daarmee geeft u uw border net weer die uitstraling, waarvan niet alleen u kunt genieten, maar ook vele insecten. Voor uw balkon en terras worden mooie sierpotten aangeboden.

fruit_-_appelbloesemFruitbomen
Dat mag niet ontbreken op een plantenmarkt in de Betuwe: fruitbomen. Maar liefst drie van de aanwezige bedrijven verkopen allerlei hoogstam fruitbomen, lei-fruitbomen en sierfruitbomen. Dan hebben we het natuurlijk over appels en peren (vaak oude rassen), maar ook over pruimen en kersen.

Klik hier voor een impressie van de Lions planten- en boekenmarkt.
Op deze markt kan niet worden gepind, alleen contante betalingen.